Over sinnfoort


Sinnfoort is al 50 jaar uw specialist in tafels & stoelen. Dankzij onze ervaring op dit gebied koopt u bij ons alleen tafels en stoelen van goede kwaliteit en in iedere prijsklasse. In onze webshop is een configurator geïntegreerd waarmee u van alle tafels en stoelen de diverse kleuren, afwerkingen en formaten kunt samenstellen. De configurator toont dan ook onmiddellijk de prijs die bij de betreffende combinatie hoort. U kunt uw meubel direct online bestellen of uw configuratie printen en een bezoek brengen aan onze grote toonzaal van 2000 m2. Onze kundige medewerkers kunnen u dan verder helpen met het bepalen van uw keuze. 

Om de configurator te gebruiken kiest u hierboven eerst voor tafels of stoelen. Met de filters bepaalt u uw keuze, waarna u het gekozen meubel kunt samenstellen in kleur, formaat en materiaalsoort. Wij wensen u veel plezier bij het samenstellen van uw meubel. Mocht u vragen hebben dan kunt u ons altijd even bellen: 051 24.23.71

De historiek van Sinnfoort
 
Het familiebedrijf Sinnfoort werd opgericht in 1965.
De beginactiviteit was het vervaardigen van lichte metalen constructies voor de meubelnijverheid. Na enkele jaren werden de eerste stappen gezet in de productie van keukentafels en -stoelen, evenals winkelrekken. Al vlug waren de huidige gebouwen te klein en er werd uitgezien naar een nieuwe locatie.
In 1972 werden de 2000 m² grote gebouwen in gebruik genomen (op de huidige locatie). Een geïntegreerde toonzaal bevorderde uitermate de verkoop van eigen producten.
 
De productie van het eigen gamma keukentafels en stoelen werd uitgebreid met metalen tuinmeubelen. Parallel werd de productie van de winkelrekken uitgebreid met volledige systemen en accessoires zoals mannequins, bustes en decoratieartikelen. In 1984 werd een nieuwe vleugel bijgeplaatst voor een toonzaal en stapelplaats. Hierdoor konden we ons eigen gamma binnen- en buitenmeubelen aanvullen met geïmporteerde modellen, waaronder buitenmeubelen in pvc en andere materialen.
 
Begin de jaren 90 was er de overstap naar computergestuurde machines voor de productie. In 1994 werd hiervoor een nieuwe productiehal gebouwd, waar de actuele productie nog altijd plaatsvindt. Ook in dit jaar werd de bestuurdersfakkel overgedragen van vader op zoon. Hierdoor bleef het familiaal karakter van het bedrijf gegarandeerd. In 2000 werd een volledige restyling doorgevoerd van de gebouwen. De voorgevel werd hertekend en de inrichting van de toonzaal werd ook aangepakt.
 
Ook in 2003 hebben we niet stilgezeten. Daarvan getuigt een compleet nieuwe showroom.
 
Anno 2017 is Sinnfoort een toonaangevend bedrijf op zowel het gebied van winkelmaterialen als binnen- en buitenmeubelen. Komt u gerust eens langs in onze toonzaal!